שילוב תהליכי בקרה ואוטומציה בתעשייה
- 01/03/2022
- 11:51 pm
בקרה ואוטומציה בתעשייה היא משימה מורכבת וכרוכה בשימוש במערכות שונות מבוססות מכונות ומחשב.
ניתן לסווג מערכות אלו באופן נרחב כ:
- מערכות לבקרת תהליכים תעשייתיים, כגון אלו המשמשות בתחנות כוח גרעיניות, מפעלים כימיים, מפעלי פלדה, בתי זיקוק לנפט, מפעלי נייר, מפעלים לעיבוד מזון ומתקנים תעשייתיים אחרים.
- מערכות המנטרות תהליכים תעשייתיים כדי להבטיח שתהליכים אלו פועלים כנדרש על פי תקני הבטיחות החלים. מערכות המנטרות תהליכים תעשייתיים עשויות לכלול מערכות למדידת טמפרטורה או לחץ או ניטור זרימת נוזל ועוד.
- מערכות המשמשות לבקרת מכונות בסביבה תעשייתית כגון ציוד רובוטי המשמש בקווי ייצור במפעלים.
אוטומציה תעשייתית היא אחד מהענפים הצומחים ביותר במשק. עם כלכלה גלובלית מתרחבת והשקעה מוגברת בטכנולוגיה, אוטומציה הפכה למרכיב מרכזי בהנעת עסקים קדימה. אוטומציה צפויה להיות גם גורם חשוב במקסום התשואה עבור תעשיות שונות על ידי שיפור הפריון, היעילות והאמינות.
עם הטכנולוגיה באה אחריות וכמה סיכונים הנלווים אליה
כדי להבטיח שחברות מתכוננות לנהל את הסיכונים הללו הקשורים לאוטומציה תעשייתית, עליהן לשלב את ניהול הסיכונים בתהליכי הבקרה והאוטומציה שלהן על ידי הערכת הפגיעויות על בסיס מתמשך, זיהוי סימני אזהרה מוקדמים לבעיות לפני שהן קורות, ופיתוח תוכניות מגירה לכל תקלות או שיבושים פוטנציאליים.
ניהול סיכונים זה יאפשר לחברות למקסם את החזר ה-ROI תוך מזעור הסיכונים העסקיים הקשורים לאוטומציה תעשייתית.
מערכות בקרה ואוטומציה תעשייתיות הן עמוד השדרה של התעשיות הגדולות, שכן הן אחראיות על ניטור ובקרה של תהליכים תעשייתיים.
ניתן להגדיר את האוטומציה התעשייתית כטווח ההנדסה העוסק בתכנון, התקנה, תכנות, תפעול, אינטגרציה ותחזוקה של מערכות בקרה תעשייתיות. האינטרנט התעשייתי של הדברים (IIoT) הוא תת-קבוצה של אוטומציה שיכולה לנטר נתונים מחיישנים במכונות כדי לייעל את הייצור.
מה המצב של תהליכי בקרה ואוטומציה בתעשייה במדינת ישראל
אוטומציה תעשייתית היא אחת התמורות הטכנולוגיות המשמעותיות ביותר בכלכלה של ימינו. מצב תהליכי הבקרה והאוטומציה בתעשייה במדינת ישראל הוא עניין מורכב.
מלבד הטכנולוגיה עצמה, חשוב לקחת בחשבון את ההיבטים הניהוליים והארגוניים של אוטומציה. חדשנות הביאה למהפכה בייצור, אך מהפכה זו אינה חפה מאתגרים.
ניתן להשיג אוטומציה באמצעות שלוש שיטות עיקריות: 1) אוטומציה של תהליכים 2) אוטומציה של מערכת ו-3) אוטומציה קוגניטיבית.
אוטומציה של תהליכים היא כאשר תהליך מוגדר היטב עובר אוטומטית על ידי תוכנה או רובוטיקה. אוטומציה של מערכות מתייחסת לשימוש במחשבים ובתוכנות לאוטומציה של השליטה בציוד ובמכונות ברמת החברה. אוטומציה קוגניטיבית כוללת מכונות שחושבות ומקבלות החלטות בעצמן בתגובה לנתונים שהן מקבלות.
התעשייה במדינת ישראל נמצאת בחוד החנית, בכל הנוגע לשימוש באוטומציה. תהליכי אוטומציה כבר נמצאים בשימוש נרחב, וצפויים להיות מיושמים ברוב התעשיות. חברות משקיעות יותר ויותר ברובוטיקה, מכשירי IoT וניתוח נתונים. ממשלת ישראל גם שמה בראש סדר העדיפויות להשקיע במו”פ לטכנולוגיות אוטומציה.
הדבר נעשה בעיקר באמצעות מענקים המקדמים חדשנות, לרבות מתן תמריץ לחברות שרוצות לפתח או להשקיע בטכנולוגיית אוטומציה.
איפה נמצאים מדינות העולם עם תהליכים אוטומטיים ומבוקרים בתעשיות שלהם?
בעשור האחרון, אוטומציה נהייתה נפוצה בתעשיות רבות ברחבי העולם. תעשיות כמו בריאות, קמעונאות ואירוח הושפעו במיוחד מאוטומציה. בסין משתמשים ברובוטים כדי לטפל בזקנים ולעזור לבתי חולים לנהל טוב יותר את המשאבים שלהם. בדרום קוריאה, רובוטים מהווים אחוז ניכר מכוח העבודה במפעלים.
ביפן ניתן למצוא רובוטים בקניונים ובתחנות שירות, בהן הם מטפלים בתפקידי שירות לקוחות כמו ניקוי רצפות ומתן תמורה. ממשלת יפן צופה כי שליש מכל המשרות יוחלפו ברובוטים בעוד 10 שנים.
יש הרבה תהליכי בקרה ואוטומציה בתעשייה בחו”ל. זו היא אבן הפינה של התעשייה והיא קיימת כבר די הרבה זמן. היתרונות של אוטומציה אינם מוגבלים רק לפס הייצור, אלא גם לחלקים אחרים כגון תיאום, בקרה ותפעול.
התעשייה בחו”ל מורכבת בעיקר משני סוגים: ייצור ומגזר השירותים. הייצור מורכב ממפעלים המעבדים חומרים כגון פלדה, פלסטיק וכו’. מגזר השירותים מורכב בעיקר ממפעלים המספקים שירותים כמו בנקאות או קמעונאות.
הטכנולוגיה מתקדמת כל כך מהר שקשה לעקוב אחר הטרנדים וההתפתחויות האחרונות. תהליכי בקרה ואוטומציה משנים במהירות את הדרך בה אנו חיים. עם זאת, מדינות מסוימות מתקדמות יותר בתחום זה מאחרות.
ככל שהעולם הופך לדיגיטלי יותר, תהליכי בקרה ואוטומציה משחקים תפקיד גדול יותר בכל תעשייה. ישנן דרכים רבות ושונות בהן ניתן ליישם את הטכנולוגיות החדשות הללו. ארה”ב מובילה בכל הנוגע לאוטומציה, כאשר חברות רבות כבר מעסיקות רובוטים למשימות ייצור מוצרים או הכנת מוצרי מזון למכירה.
חשוב לציין שלא כל מדינה אימצה אוטומציה כמו חלקים מסוימים באירופה על ידי אימוץ חוקים כגון “חוקי זמן עבודה” המציינת מספר מינימלי של שעות בשבוע שאסור לעובדים לעבוד בהם.
מהם הדרכים ליישם תהליכים מבוקרים ואוטומטיים אצלך במפעל?
ישנן שלוש דרכים ליישם בקרה ואוטומציה במפעל שלך:
- דרך אחת היא באמצעות בקר לוגי הניתן לתכנות, שהוא מיקרו מחשב שמתוכנת לשלוט על פעולת ציוד המפעל.
- דרך נוספת היא באמצעות פס ייצור אוטומטי, אשר ניתן להבדיל מפס ייצור קונבנציונלי כיוון שאינו דורש עבודה אנושית לצורך הרכבה או בדיקה.
- דרך שלישית להטמעת תהליכים של בקרה ושל אוטומציה במפעל שלך היא באמצעות מערכות ראיית מכונה שיכולות לזהות אובייקטים שצריך להרכיב או לבדוק.
מהם היתרונות בשילובם של תהליכים מתקדמים וחדשניים אצלך במפעל?
כאשר אנו מסתכלים מקרוב על כל תעשייה, אנו יכולים לראות שכל התהליכים והפעילויות מתרחשים בעזרת מערכות IT. מערכות IT אלו נשלטות על ידי בני אדם או שהן שולטות בעצמן. המפתח להצלחה בכל חברה הוא למצוא את האיזון הנכון בין שתי הגישות הללו.
ישנם יתרונות רבים של שילוב בקרה ואוטומציה בסביבת המפעל. החשוב ביותר הוא שזה מאפשר לחברות להיות יעילות ואפקטיביות יותר על ידי עבודה עם שילוב הנ”ל, חברות יכולות להשיג שתי מטרות: הפחתת עלויות ותקני איכות גבוהים יותר.
ניתן לראות את השילוב שלהם במפעל בדרכים רבות ושונות. היתרון העיקרי של זה הוא פרודוקטיביות מוגברת, עלות אפקטיבית ותוצאות איכותיות. לדוגמה, בתעשיית הרכב, רובוטים מתוכנתים לבצע משימות מונוטוניות או מסוכנות לבני אדם. זה עוזר להפוך את התהליך ליעיל יותר ובטוח יותר עבור בני אדם לעבוד בו. על ידי שימוש באסטרטגיה זו במפעלים, יש פחות צורך בעובדים אנושיים מה שמוריד את העלויות השכר וההטבות שהם מקבלים תוך שמירה על רמה גבוהה של תפוקת ייצור ובקרת איכות הדוקה יותר.
למפעל המודרני יש שתי משימות עיקריות: ייצור סחורות או שירותים, על ידי שליטה בתהליכים תוך אוטומציה שלהם. השילוב של שני הדברים הללו יאפשר בקרת איכות טובה יותר, ניהול טוב יותר של קווי הייצור, פרודוקטיביות גבוהה יותר ופחות ייצור מבוזבז.
איך אנחנו במרקון יכולים לעזור לך לשלב במפעל תהליכים מתקדמים וחכמים?
Marcon נמצאת בתעשיית האוטומציה כ 10 שנים. אנו מתמחים בתכנון והתקנה של מערכות בקרה, אוטומציה בייצור, אוטומציה תעשייתית ורובוטיקה.
אנחנו מספקים פתרונות לתעשיות שונות כמו מוצרי צריכה, מזון ומשקאות, ציוד בנייה כבד, קווי ייצור של חלקי רכב, תרופות ועוד.
אנחנו גאים לומר שעזרנו ללקוחות רבים להפוך את תהליך הייצור שלהם לאוטומטי כדי להגביר את היעילות והאיכות. המהנדסים המומחים שלנו יכולים לעזור לך לשלב תהליכי בקרה ואוטומציה במפעל שלך עם פתרון מקצה לקצה העונה על הצרכים שלך.
ראוי לציין כי אוטומציה אינה מושג חדש. המונח “אוטומציה” שימש את ג’יימס פ. מור בספרו, Understanding Industrial Automation and Control Systems, פורסם לראשונה ב-1977.
מערכות ייצור אוטומטיות הן סדרה של תהליכים המאפשרים לבצע תהליך ללא צורך באינטראקציה אנושית. מערכות ייצור אוטומטיות אלו משלבות תהליכי בקרה ואוטומציה כדי להפחית טעויות תפעוליות ולשפר את היעילות על ידי מזעור עלויות העבודה.
להלן רשימה של יתרונות שאתה יכול לצפות כאשר אתם תתחילו לעבוד איתנו ב Marcon כדי להפוך את המפעל שלך לחכם, יעיל, איכותי וחסכוני:
– איכות משופרת של המוצרים שיוצאים מפסי הייצור שלכם.
– הפחתת עלויות העבודה באמצעות שימוש במכונות במקום בבני אדם.
– הפחתת עלויות תחזוקה בזכות חיסכון בשימוש בכוח אדם.
– שיפור פרודוקטיביות באמצעות הגברת מהירויות הייצור.
אנחנו במרקון עבדנו על הטמעת תהליכים מבוקרים ותהליכים אוטומטיים במפעלים רבים. אנחנו מזמינים גם אותך להצטרף למשפחת מרקון ולשפר את תהליכי העבודה אצלך במפעל לחכמים, איכותיים וחסכוניים. צור איתנו קשר דרך עמוד הצור קשר שלנו או כאן באמצעות הטלפון שבתחתית המסך.